Založ si blog

Tak teraz už definitívne viem, čo to znamená cítiť sa vykorenená

Som doma, ale je mi to tu cudzie. Dvadsať minút na obhliadke a dve hodiny vybaľovania mojich vecí – taká je zatiaľ naša spoločná história s týmto bytom.

Snažím sa tu zabývať, trochu si to zútulniť. Hľadám nejaké dekorácie, niečo moje. Aspoň kúsok známeho, zhmotneného v nejakej veci.

Hm…

Budem sa vôbec ešte niekde cítiť ako doma? Nájdem ešte niekedy ten domov?

Zdá sa mi, že už budem len bývať. Budem tu mať svoje veci, spávať a sprchovať sa… Ale domov, na ten teraz nemám nárok. Akýže domov, keď sa večne len sťahujem? Chvíľu tu, chvíľu ta. A keď som si už myslela, že som ten domov našla, po chvíľke bol zase fuč.

Pretože po správnosti by to malo znieť takto: A keď som si už myslela, že sme ten domov našli, po chvíľke bol zase fuč.

Ach, náš domček s drevenými okenicami… Bol taký krásny.

Teda, preňho stále je. To ja som odišla. Ak som chcela zachrániť samu seba, bolo to jediné riešenie. Odísť od neho a potom sa už len modliť, aby som to strašné obdobie nejako prečkala a zvládla.

Ja naozaj netuším, ako teraz budem žiť. Hlavou mi tá myšlienka ide stále dookola. Cítim sa taká vykorenená, stratená, osamelá…

Tri roky vo vzťahu s manipulátorom znamenajú okrem iného aj pošramotené vzťahy s rodinou a kamarátkami. Len pár ľudí vie, čo sa teraz deje. Aj to väčšinou len kĺžeme po povrchu.

Veď ešte stále si ani sama pred sebou nepriznávam, že sa to deje. Takmer všetci si myslia, že je to perfektné… Že ON je perfektný.

A ja som sa medzičasom zmietala medzi ustavične sa striedajúcimi vlnami nádeje a opätovného sklamania, až kým som nenabrala odvahu a presvedčenie nadobro sa na to vykašľať. Odišla som, nech môžem pozliepať posledné zvyšky svojej dôstojnosti a začať odznova.

Ako to vôbec ľuďom vysvetlím?

A aby toho náhodou nebolo málo, okrem straty partnera, domova a naštrbených vzťahov s rodinou a priateľmi som vykorenená aj mentálne a emocionálne. Mám pocit, že už nemám žiadne koníčky. Že v tomto meste už neviem, kam a za kým ísť. Nikam nepatrím. Chýba mi pocit, že môj život má v tomto chaotickom svete nejaký zmysel a naplnenie.

V hlave mám obrovský zmätok, každú chvíľu plačem, potom si zase vydýchnem a na malý moment pocítim úľavu. Som unavená, tak hrozne unavená…

Na dnešok stačilo. Úloh aj emócií. Spravím si posteľ, zachumlám sa do periny a rozhliadam sa okolo seba. Čučím na to, čo má byť teraz mojím domovom.

Už niet cesty späť. Som tu a nová etapa začína…

Perwoll to už nezachráni, moje farby vybledli… Aká som to bola?!

16.09.2024

Každý v tomto svete chce vyniknúť, zanechať svoju stopu. A zo mňa sa stala guča plastelíny s farbou, ktorá sa ani len nedá nejako nazvať, lebo všetky odtiene sa pomiešali dokopy.

Ďakujem ti za každú slzu, vďaka ktorej som dnes Fénix

11.09.2024

Nebyť teba a tvojho despotického, agresívneho správania, možno by som si nikdy neuvedomila, aká som vzácna. Aká som krehká, jemná, citlivá a že práve v tom tkvie moja krása.

Zvláštne, tieto vzťahové mechanizmy. Občas je to čistý masochizmus

10.09.2024

Ako keby som sa na diabla pozerala cez ružové okuliare, ktoré majú ešte na sklíčkach načarbaného anjela. Bolo absurdné, kam som si ho chcela napasovať.

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Výbuchy pagerov sú pre nás tvrdou ranou, je to vyhlásenie vojny, vyhlásil šéf Hizballáhu

19.09.2024 17:15

Podľa Nasralláha zvýšil Hizballáh svoju bojovú pohotovosť.

Záchranársky vrtuľník

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec. Vrtuľníkom ho previezli do Košíc

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

Fénixova slza

Keď človek smúti, cíti zármutok, ľútosť, osamelosť... Ale čo vtedy, keď sa vymanil z toxického vzťahu?!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 3761x
Priemerná čítanosť článkov: 752x

Autor blogu

Archív