Založ si blog

Ďakujem ti za každú slzu, vďaka ktorej som dnes Fénix

Dnešný článok bude iný ako ostatné. Je písaný jemu, ale nie je určený preňho. Je pre každú dušu, ktorej budú moje slová súznieť. Nech pohladí, povzbudí a pomôže vyliečiť.

Vieš, zlatko, nie je to klišé. Naozaj sa dá vo všetkom zlom vidieť niečo dobré.

Nebyť teba a tvojho despotického, agresívneho správania, možno by som si nikdy neuvedomila, aká som vzácna. Aká som krehká, jemná, citlivá a že práve v tom tkvie moja krása.

Som ako kvet vlčieho maku. Jeho lupene sú také nádherné, ale jemné… Vietor sa s nimi nežne pohráva, ohýba ich do rôznych tvarov, on s nimi tancuje. Slnko necháva vyniknúť ich farbu, vytvára tiene na lupeňoch navrstvených pod sebou. Dokonalá, krehká krása.

A ty si prišiel a len tak si tú krásu poničil, potrhal a pošliapal.

Lenže neurobil si to ako malé dieťa, ktoré ešte nemá rozvinutý jemnocit a občas sa nevie ovládať. To sa ešte dá pochopiť.

Ty si to robil ako psychopat. Tyran s maskou milého a priateľského človeka. Ako niekto, kto má nárok a právo robiť, čo sa mu zachce, aj keď tým ničí iných.

Znevažovať iné stvorenie, na to nemá nárok nikto. Nie, ani ty.

Ešte aj teraz, po niekoľkých mesiacoch, mám problém prerozprávať či opísať niektoré absurdné a ničotné situácie, čo som s tebou zažila. Ale možno ani netreba. Možno neskôr…

Dnes je dôležité to, že sa začínam cítiť ako Fénix. Opäť nachádzam svoju stratenú silu, radosť zo života, z maličkostí. Znovu objavujem svoju divokú a vášnivú stránku, svoju ženskosť. Som ako amazonka s dlhými zvlnenými vlasmi, divožienka s ešte dlhšou rozviatou sukňou.

Zisťujem, že čím ďalej, tým voľnejšie viem žiť, dýchať a naplno robiť veci, ktoré ma kedysi tešili. A nielen to – sú chvíle, kedy ich dokážem robiť, akoby to bolo poslednýkrát v živote. Akoby som o pár minút mala padnúť nehybná na zem; už nezáleží na ničom inom, len na tom momente. A je mi jedno, kto sa pozerá, kto počúva, kto si čo myslí.

Mám čas to riešiť, keď mám chuť žiť?

Som však aj slzou, ktorá predstavuje hlbokú prežitú bolesť. Tá bolesť je vyplakaná, otvorená rana zahojená, ale už nikdy to nebude ako predtým. Je to slza Fénixa, ktorý po tom všetkom vstal z popola a stal sa nielen silnejším, ale aj odvážnejším a zároveň citlivejším k tým, ktorí tiež trpeli.

Vieš, nebyť teba a tvojho despotického, agresívneho správania, možno by som si nikdy neuvedomila, aká naozaj som…

Perwoll to už nezachráni, moje farby vybledli… Aká som to bola?!

16.09.2024

Každý v tomto svete chce vyniknúť, zanechať svoju stopu. A zo mňa sa stala guča plastelíny s farbou, ktorá sa ani len nedá nejako nazvať, lebo všetky odtiene sa pomiešali dokopy.

Tak teraz už definitívne viem, čo to znamená cítiť sa vykorenená

13.09.2024

Zdá sa mi, že už budem len bývať. Budem tu mať svoje veci, spávať a sprchovať sa... Ale domov, na ten teraz nemám nárok. Akýže domov, keď sa večne len sťahujem?

Zvláštne, tieto vzťahové mechanizmy. Občas je to čistý masochizmus

10.09.2024

Ako keby som sa na diabla pozerala cez ružové okuliare, ktoré majú ešte na sklíčkach načarbaného anjela. Bolo absurdné, kam som si ho chcela napasovať.

Leyenová

Krajiny postihnuté povodňami budú môcť využiť desať miliárd z fondov EÚ, povedala Leyenová

19.09.2024 18:44

Krajiny strednej Európy, ktoré v posledných dňoch postihli povodne, budú môcť čerpať peniaze na odstraňovanie ich následkov.

Jens Stoltenberg

Stoltenbergova rozlúčka: Aliancia je silnejšia ako kedykoľvek predtým, ale budúcnosť NATO stojí pred skúškou

19.09.2024 18:28

Európa a Amerika sú ale silnejšie a bezpečnejšie, keď sú spolu, uviedol Jens Stoltenberg.

Róbert Fico / Zuzana Dolinková /

Dolinková kritizuje konsolidáciu v zdravotníctve, hovorí o politikárčení. Opozícia varuje pred kolapsom

19.09.2024 18:24

Konsolidácia verejných financií má podľa opozície i komory sestier zobrať zdravotníctvu stovky miliónov eur.

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Fénixova slza

Keď človek smúti, cíti zármutok, ľútosť, osamelosť... Ale čo vtedy, keď sa vymanil z toxického vzťahu?!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 3771x
Priemerná čítanosť článkov: 754x

Autor blogu

Archív