Založ si blog

O princoch, suveníroch a nikdy sa nekonajúcich rande

Myslím, že už nikdy nebudem pristupovať k mužom s predošlou otvorenosťou a dôverou. Po poslednej skúsenosti neverím nikomu, tobôž nie mužom. Za každým jedným vidím (minimálne potenciálneho) nepriateľa, psychopata, narcistu… Síce možno neni, ale čo ak náhodou?!

Ono to vôbec nie je ľahké zistiť. Viem, že aj ľudia, ktorí o tejto téme vedia veľa, sa občas nechajú obalamutiť.

Lebo ten ich šarm, presvedčivosť, psie oči…

A tak radšej staviť na istotu, než do toho vletieť znova. Hradby okolo srdca, poriadne vysoké, s ostatným drôtom navrchu. Jeden nikdy nevie, o čo všetko sa psychopat pokúsi. Môže byť inteligentný a sofistikovaný. Nie, nie, ani len sa priblížiť. Radšej tam dám ešte strážneho psa, bojové plemeno. Alebo rovno dvoch.

Lenže vtipné na tom je, že práve keď človek nechce, valí sa to rad-radom. Mám na mysli nápadníkov. Princov na kolobežkách, na bicykloch aj peších princov. Tancujúcich, spievajúcich, hanblivých i do očí hlboko hľadiacich. S každým princom sa spája vlastný minipríbeh. A mne sa z vizitiek a papierikov s naškrabaným telefónnym číslom začína tvoriť zbierka. Takzvané zbytočné suveníry. Neviem úplne, čo s nimi, ale vyhodiť ich mi príde trochu kruté.

Jasné, že nikomu z nich som sa neozvala. Veď to by znamenalo ísť každý týždeň na rande s iným mužom. Občas aj s dvomi. A ak by som sa ozvala len niektorým z nich, to by nebolo fér. Takto je to ideálne – nemusím nad tým ani len premýšľať. Synchrónne s tým, ako suvenír putuje do šuflíka na to určeného, daného princa púšťam z hlavy. Prajem ti šťastný život s princeznou, „až kým nepomreli“. Ja to veru nebudem.

Robím to s absolútnym pokojom v srdci, a to aj vtedy, ak chalan vyzeral byť zaujímavý či milý. Aj tak si nikoho pri sebe neviem predstaviť. A hlavne, stále som rozlámaná na kúsky, k tomu paranoidná a cynická.

Ten človek ma zmenil a môj pohľad na svet už nikdy nebude rovnaký. Má viac tmavých farieb. Vidím viac zla, násilia, podlosti, pretvárky…

Na druhej strane – čím viac je tmavej, tým viac kontrastuje to ostatné. Dobrí ľudia sa mi teraz zdajú ešte lepšími.

A oni tu stále sú. Nie je ich málo, len sa nimi treba obklopiť. Sama sa stať dobrým a kvalitným človekom.

Potom – možno – príde rad aj na princa.

10 vecí, ktoré mi po vzťahu s narcistom pomohli dať sa dokopy

28.09.2024

Našla som rôzne články a knihy o tom, ako sa vyrovnať s rozchodom, ale tu sú oproti bežnému rozchodu viaceré špecifiká. Pokúsim sa prakticky popísať, ako záver vzťahu a úvod nového života prebiehal u mňa a čo mi vtedy pomohlo.

Perwoll to už nezachráni, moje farby vybledli… Aká som to bola?!

16.09.2024

Každý v tomto svete chce vyniknúť, zanechať svoju stopu. A zo mňa sa stala guča plastelíny s farbou, ktorá sa ani len nedá nejako nazvať, lebo všetky odtiene sa pomiešali dokopy.

Tak teraz už definitívne viem, čo to znamená cítiť sa vykorenená

13.09.2024

Zdá sa mi, že už budem len bývať. Budem tu mať svoje veci, spávať a sprchovať sa... Ale domov, na ten teraz nemám nárok. Akýže domov, keď sa večne len sťahujem?

Andrzej Duda

Poľského prezidenta čaká súd kvôli vulgárnej urážke miliónov Poliakov

30.09.2024 18:29

Film, ktorý sa venuje dramatickým osudom migrantov na poľsko-bieloruskej hranici, vlani po jeho premiére v Poľsku ostro odsúdila vtedajšia národnokonzervatívna vláda.

Andrej Danko

Danko: SNS vládu nerozbije, zodpovednosť za nestabilitu koalície preberajú jednotlivci z Hlasu

30.09.2024 18:19

Danko tvrdí, že napätie v koalícii sa snažil upokojiť aj tým, že sa usiluje vyjsť v ústrety ministrovi práce v témach minimálnej mzdy a dôchodkov.

budova RTVS Mlynská dolina

Poverenému šéfovi STVR Slaninovi predĺžili mandát do konca roka

30.09.2024 17:04

Nového generálneho riaditeľa STVR má zvoliť Rada telerozhlasu, tá však nie je stále plne personálne obsadená.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

V ďalšom bratislavskom podniku prebehla razia. Finančná správa odmieta informácie o nevhodnom správaní sa k návštevníkom

30.09.2024 16:15

K porušeniu zákona prišlo zo strany podnikateľa, ktorého prevádzku kontrolovali, tvrdí FS. Bratislavský primátor zásah ostro skritizoval.

Fénixova slza

Keď človek smúti, cíti zármutok, ľútosť, osamelosť... Ale čo vtedy, keď sa vymanil z toxického vzťahu?!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 6155x
Priemerná čítanosť článkov: 879x

Autor blogu

Archív